Savcılar iddianame bekliyor
Seçim öncesinde partiler arasında en çok tartışılan konulardan biri olan Suriye’ye silah taşıyan MİT TIR’ları, bu haftadan itibaren savcı masalarına yansıyacak.

Soruşturma kapsamında tutuklanan 4 cumhuriyet savcısı hakkında HSYK’nın kovuşturma izni vermesinin ardından Tarsus, İskenderun ve Osmaniye başsavcılıkları iddianame hazırlayacak.
HSYK 2. Dairesi, MİT’e ait TIR’ların aranmasında görev alan ve tutuklanan Cumhuriyet Savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı ve Özcan Şişman’ın son savunmalarının alınmasını kararlaştırarak kovuşturma izni verilmesini oy çokluğuyla kabul etti. Karar, TIR’ların durduruldukları bölgelere göre en yakın ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Tarsus, İskenderun ve Osmaniye Başsavcılıklarına gönderildi. Hazırlanan iddianamelerin gönderileceği ağır ceza mahkemeleri de yazılı suçlardan yargılama ve son kovuşturmanın yapılıp yapılmayacağına karar verecek. Onay verilirse, savcılar Yargıtay’da yargılanacak. HSYK ayrıca savcıların meslekten ihracı konusunda da inceleme yapacak.
İlgili Galeriler