İzin gecikti, korucuyu arkadaşları kurtardı
PKK’ya yönelik operasyonlarda valilerin bazen izin vermemesi bazen de izinleri geç vermesiyle ilgili sıkıntıların son örneği Şırnak Silopi’de yaşandı. Şırnak ile Silopi arasındaki kırsal bölgede geçen hafta PKK’lılarca kaçırılan korucuyu, operasyon izni gecikince yine korucu arkadaşları kurtardı.

Ceyhun Bozkurt
Aydınlık’ın bölgedeki güvenlik kaynaklarından ulaştığı olayın ayrıntıları şöyle: PKK’nın son dönemlerde güvenlik güçlerine ve özellikle de koruculara yönelik saldırılarının bir yenisi Şırnak’ın Silopi ilçesi kırsalında yaşandı. Bölgede bulunan bir korucu, silahlı PKK militanları tarafından kaçırıldı. Bunun üzerine bölgede yaşayan korucular, güvenlik güçlerine haber verdi. Güvenlik güçleri de hızlı bir şekilde Şırnak Valiliği’ne operasyon izni için başvuruda bulundu. Ancak operasyon izni, gereken zamanda gelmeyince korucular harekete geçti. PKK militanları bölgeden uzaklaşmadan korucular militanlarla temas sağladı. Bunun üzerine PKK’lılar kaçırdıkları korucuyu bırakıp bölgeden uzaklaştı.
Bölge kaynakları, korucuların bu hareketi olmasaydı, kaçırılan korucunun örgüt militanları tarafından infaz edilebileceğini belirtti.
Bu olayın bir benzeri Bitlis’te yaşanmıştı. Aydınlık’ın 29 Ekim 2014 tarihinde yaptığı haberle duyurduğu olayda, geçici köy korucusu Nihat Çaprak, 12 Eylül 2014 tarihinde Bitlis-Çeltikli Köyü karayolunu kesen PKK’lılar tarafından kaçırılmış, güvenlik güçleri hemen operasyon izni istemişti. Ancak 12 Eylül’de sabah 09.00’da istenen operasyon izni 13 Eylül sabaha karşı 05.00’te verilmiş, korucuyu kaçıran PKK’lılar da sırra kadem basmıştı. Çaprak’ın cesedi 1,5 ay sonra 26 Ekim’de sabah 07.30’da Bitlis’in Geçitbaşı köyünde telefon direğine bağlanıp kurşunlanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.
İlgili Galeriler