Şehitlikler Türk bayraklarıyla donatıldı
Edirnekapı Şehitliği, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, şehit olan yakınlarını ziyaret etmek için gelenlerle doldu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, yakınlarını mezarı başında andı. Anne...

Edirnekapı Şehitliği, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, şehit olan yakınlarını ziyaret etmek için gelenlerle doldu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, yakınlarını mezarı başında andı. Anne ve babalar şehit evlatlarının mezarlarındaki fotoğrafları öptü. Bazı şehit yakınları da mezarları düzenledi ve çiçekleri suladı.
ONLAR GÖNÜLLERDE
Şehit babası Nurettin Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Emre Ercan’ın 7 sene önce şehit düştüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Her zaman gelip, gidiyoruz. Oğlumuzu hiçbir zaman unutamadık ve unutamayacağız. O hep gönlümüzdedir. Allah, bütün şehit ailelerine sabır versin. Emre, Isparta’da üstteğmen olarak görev yapıyordu. Ondan önce de Güneydoğu’daydı. Birçok badireler atlattı. Şırnak’ta, Kuzey Irak’ta görev yaptı. Bu da Allah’ın kaderidir. Isparta’da tipi olmuş. Birbirlerini kaybetmişler. Orada soğuktan donarak şehit düştü.” Şehit yakınları, gelen ziyaretçilere çikolata ve şeker ikram etti.
ŞEHİTLER MÜZESİ GEZİLDİ
Sivas’ta şehit yakınları, şehitlikleri ziyaret etti. Şehit aileleri, bayramın ilk gününde yakınlarının mezarının bulunduğu, Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Garnizon ve Polis Şehitliği’ne akın etti. Türk bayraklarıyla donatılmış şehitliklerde duygusal anlar yaşandı. Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar, şehitlerin özel eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Şehitler Müzesi’ni de gezdi.
İlgili Galeriler