SONAR'ın son anketi: Tayyip için Ekmeleddin / 30 Temmuz 2014
Seçimsiz galibiyet
SONAR’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik son anketinden çıkan sonuç:
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’a hediye edilmiştir.
Önce vekilliği sonra da Başbakanlığı hediye...

Seçimsiz galibiyet
SONAR’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik son anketinden çıkan sonuç:
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’a hediye edilmiştir.
Önce vekilliği sonra da Başbakanlığı hediye ettikleri gibi.
Bahçeli ve Kılıçdaroğlu Erdoğan’la aslında aynı formayı giymektedir.
Partilerini, fısıldaşlarla yönetmektedirler.
Fısıldaşlar, bu partileri her kritik adımda tepe noktalarından teslim almaktadır. “Yoldaşlar” ve “davadaşlar” bu yüzden sürekli dumura uğramaktadır.
Kanıt: CHP ve MHP’nin toplam oy oranı, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oy oranından fazla.
Tayyip Erdoğan benzeri “rakip”, ciddi oranda MHP seçmenini Erdoğan’a itmiş, bir kısım CHP seçmenini de sandıktan uzaklaştırmıştır.
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Erdoğan’ın ancak “İslamcılık”la yenilebileceği fikrini Cumhurbaşkanlığı seçiminin ana hareket noktası yaparak hareketsiz kalmayı dayattılar.
Oysa ki, MHP seçmenini Tayyip Erdoğan’a itmeyecek vatansever aday AKP’nin tabanından bile oy alabilirdi.
Alternatif siyasal-ekonomik programı olmayan muhalefet yapamaz!
Dikkatli bir göz Erdoğan’ın mesai arkadaşları IŞİD’in, Musul’daki rehineleri arasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’yi görebilir.
Hâlâ göremeyen dostlarımıza özellikle sesleniyoruz; akli miyopluk, örgütlenerek ve devrimcileşerek giderilebilecek bir rahatsızlıktır.
M. İlker Yücel
İlgili Galeriler